Tábori Hírmondó

Június 29-én reggel két 17 és egy 18 fős csoporttal elstartoltak az intézmény első Napközi Erzsébet – táborai.

Aprófalva, a Majsai pandák és a Nagytesók a reggeli után, birtokba véve az intézmény számukra kijelölt területeit és termeit. Először kötelező tűz és balesetvédelmi oktatáson vettek részt, alaposan átbeszélgették a tábor házirendjét és virológiai edukációs foglalkozásokon is részt vettek, amit iskolánk védő nénje és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunhalas Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának munkatársa Terbe Ildikó Zsófia, Zsófi néni tartottak.

Nagy volt az izgalom az UV krémes teszt előtt, mindenki nagyon kíváncsian várta, hogy vajon sikerült-e helyesen kezet mosnia.

Folytatásként Andi néni aerobikja, a Kiskunmajsai Keresztény Ifjúságért Alapítvány adományának köszönhető két öt méteres trambulinon való önfeledt kikapcsolódás, ismerkedő és önismereti játékok színesítették tovább a csoportok délelőtti programjait.

Ebéd után kis pihenő következett, majd jött a “szappanozás” – azaz nemezelés. A kis tulipánok megformálásához dió szemeket használtunk, amit a Magyar Vöröskereszt Kiskunmajsai Szervezetének területi vezetőjétől kaptunk ajándékba, mert a megfelelő méretű fagolyókat nem tudtuk beszerezni.

Miközben az egyik csoport kezében a szó szoros értelemben habzott, úszott és csúszott a munka, addig egy másik csoportban pillangók és tündérek készültek és röpködtek. Apró kezek készítették a szebbnél szebb filigrán díszeket iskolánk ablakaiba. A vágó és domborító gépeknél időnként  a trambulinoknál már megszokott sorban állás is  kialakult.

A táborozókra kedden egész napos ópusztaszeri autóbuszos kirándulás vár.

Reggeli után igyekeznünk kell, mert a Nemzeti Park munkatársai igazi felfedező túrákkal várják csoportjainkat.

A skanzen “bejárása” és a sok-sok szabadtéri játék mellett a csoportok fix időpontú programjai a következők lesznek:

Aprófalva: 11:00 múzeumpedagógiai foglalkozás: Halász Palkó meséje, 14:00 Lovasbemutató.

Majsai Pandák: 11:00 múzeumpedagógiai foglalkozás: Ezer év a hadak útján, 12:30 Feszty – körkép.

Nagytesók: 11:00 múzeumpedagógiai foglalkozás: Régész furfang, 12:30 Feszty – körkép.

Terveink szerint csak délután 4 órakor indulunk haza, érkezésünk várható időpontja 16:30.

A táborozók kapnak hideg élelmiszercsomagot, de egy kis “hazai – anyai” pótgondoskodás, különösen a folyadékpótlás tekintetében, minden hátizsákba belefér. Az esőkabátját senki se felejtse otthon! Kisméretű takaró is jól jöhet az árnyékban pihenni szándékozó megfáradt “kalandozóknak”. Zsebpénz az  előzetes tájékoztatókban javasoltak szerint.

És reményeink szerint Árpád vezér szobránál már a logós pólóinkban fotózkodhatunk.

 

A táborszervezők és csoportkísérők nevében Margitka néni