V. Nemzeti VERSeny elődöntőjének közönségszavazása

A Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház elindítja az V. Nemzeti VERSeny elődöntőjének közönségszavazását, az alábbi videó csatornán: https://www.youtube.com/watch?v=QAK4fuTI97M&list=PLX_7vp_oZBeJgAzxnoBOaXRWo1uHCUyVh

 

A csatornán belül megtalálhatók az egyes, szavazásra váró versvideók, amelyek önálló, külön URL címmel rendelkeznek és megoszthatók.
A vigaszágas versenyben azok vehetnek részt, akik nem jutottak be egyenes ágon a zsűri döntése révén, emellett versük, videójuk megfelelt a felhívásban rögzítetteknek, és a videójuk elérhető. A versmondók mindegyike nulla szavazatról, egyenlő eséllyel indul. A YouTube-on a szervezők által ÚJRA FELTÖLTÖTT videókra leadott like-ok (pozitív értékelések) száma dönti el a versenyzők továbbjutását, az eredetileg feltöltött videók értékelését tehát ez nem érinti. (A megtekintések számának és a negatív értékeléseknek szintén nincs jelentősége.) Szavazategyenlőség esetén a zsűri dönt a döntetlenre álló versenyzők között. A voksolásra két hét áll rendelkezésre. A szavazás záró időpontja 2020. július 12. éjfél. A közönségszavazás határidejének lejártát követően a VERSeny szervezői megvizsgálják a kapott szavazatokat, és azt is, melyek a valós tetszésnyilvánítások, és vannak-e esetleg úgynevezett szavazószoftverek, robotok által generált, nem tisztességes módon szerzett szavazatok. A hivatalos eredményt ezt követően, várhatóan 2020. július 17-én tesszük közzé. A közönségszavazás eredménye a YouTube záró időpontban érvényes belső, részletes statisztikája alapján derül ki. A szavazásnál ügyelni kell arra, hogy az egy azonos IP-címről leadott voksokat csak egyszer fogadja a YouTube! Ez főként az azonos wifi hálózatról szavazókat érintheti. A VERSeny szervezői fenntartják a jogot arra vonatkozóan, hogy jogilag vagy etikailag kifogásolható esetben bárkit kizárjanak a közönségszavazásból, s ezzel egyidejűleg a versenyből is. A versenyzők ezt a tényt elfogadva neveztek. Összesen 10 versenyző juthat tovább a közönségszavazás révén a középdöntőbe, ahol versklip készítése lesz a feladatuk. Izgalmas VERSenyt és drukkolást kívánunk!