52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

2020. szeptember 13–20. között rendezik meg Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK), amely nagy megtiszteltetés hazánk számára, hiszen 1938 után immár második alkalommal tartják meg fővárosunkban Katolikus Anyaszentegyházunk e jeles világrendezvényét.

Egyházmegyénk főpásztorának és intézményünk fenntartójának, Dr. Bábel Balázs Érsek Úrnak, kérésére és buzdítására egyházmegyénk katolikus általános iskoláinak minden 4-8. évfolyamos tanulója (intézményének szervezésében és saját nevelőinek felügyelete mellett) részt vesz a kongresszus nyitó szentmiséjén.

A szentmisét 2020. szeptember 13-án, vasárnap 16.00 órakor mutatják be a Puskás Ferenc Stadionban. A szentmise kezdete előtt felvezető programok lesznek és 15 órától ünnepélyes megnyitóra kerül sor. Nagy örömünkre intézményünkből több kisgyermek ezen a szentmisén járul majd először szentáldozáshoz.

A szentmisén való részvétel regisztrációhoz kötött. Az idei tanévben 3-7. évfolyamos (tehát 2020. szeptember 13-án már 4-8. osztályos) tanulóink csoportos regisztrációját mielőbb el kell végeznünk[1], ezért tisztelettel kérjük Önöket, hogy a kiadott Szülői hozzájárulás kitöltésével szíveskedjenek jóváhagyásukat és beleegyezésüket adni gyermekük részvételéhez és regisztrálásához. (Minden csoporttagnak külön-külön egyéni jelentkezési lapot kell kitöltenünk és a Szülői hozzájárulásokat minden egyes tanuló beregisztrálása esetén csatolnunk kell!)

Amennyiben szülőként vagy hozzátartozóként (nagyszülők, keresztszülők stb.) szeretnének intézményi csoportunkhoz csatlakozni, velünk utazva és a stadionban egy szektorban elhelyezve részt venni a nyitó szentmisén, úgy szíveskedjenek személyes adataikat külön lapon megadni, ill. az Önök személyes adatainak kezeléséhez/feltöltéséhez is hozzájárulni.

A szentmisére való eljutás/visszautazás minden regisztrált résztvevő számára ingyenes és feltehetőleg vonattal történik. Mindenkinek saját belépője lesz, a beléptetés személyesen/csoportosan zajlik majd. (A nap pontos menetéről a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket. Addig is jó szívvel ajánljuk szíves figyelmükbe a kongresszus honlapját: https://www.iec2020.hu/hu ). Intézményünk NEK koordinátora és összekötője Horváth Hedvig tanárnő. Kérdéseikkel forduljanak hozzá bizalommal!

Kérjük, hogy a kiadott adatkezelési Szülői hozzájárulásukat mielőbb, de legkésőbb 2020. február 28-ig szíveskedjenek gyermekük osztályfőnökéhez visszajutatni!

Köszönettel és tisztelettel

Kiskunmajsa, 2020. február 13.

Tóthné Kovács Zsuzsanna intézményvezető és Ivanics Zoltán iskolalelkész

[1]A csoportvezető – akit az intézményünk bíz meg – saját maga viszi fel/regisztrálja a csoport tagjait (az összes kért személyi adatukat megadva – név, születési idő, hely, lakcím, személyi igazolvány szám, útlevélszám stb.). A csoporttagokkal a kongresszus szervezői még e-mailben sem tartják majd a kapcsolatot. Csak a csoportvezető foglalhat a csoporttagoknak „jegyet”és a későbbiekben kizárólag ő tudja majd törölni a csoporttagok regisztrációját, ha szükséges. Minden fontos információt a csoportvezető juttat el a regisztrált résztvevők felé.