Tanulmányi kirándulás Kalocsán

Idén ősszel ismét lehetőség nyílt iskolánk 5. a-b  osztályos tanulói számára, hogy egy csodálatos napot töltsenek el Kalocsán.

Dr. Lakatos Andor az érseki levéltár vezetője szervezésében a gyerekek részt vehettek egy ötvösművészetről szóló interaktív előadáson, ahol többek között kiderült, honnan származik az arany karátban való mérésének módszere, és hogyan befolyásolta a történelmet az „ónpestis” Napóleon oroszországi hadjáratának idején, vagy miért olyan híres a Hope-gyémánt.

Az érseki könyvtár megtekintése, a gyönyörű, tudást, bölcsességet tartalmazó régi könyvek, és a végtelen nyugalmat sugárzó könyvtárszobák, olvasótermek mindenkit ámulatba ejtettek, hiszen tárlatvezetőnk elmondta, hogy látogatásunk helyszíne a világ egyik legszebb barokk olvasóterme. Központi helyet foglal el a kiállításban Szent István ereklyetartó mellszobra, a gyerekek kézműves foglalkozás keretében ismerkedhettek Szent István és Szent László ereklyetartójával, nagy sikert aratott a kirakó, és az a színes feladatsor, amivel nemcsak történelmi, de a hittanhoz, helyismerethez kapcsolódó műveltségterületüket is bővítették.

Köszönjük a lehetőséget!

Laszák Andrea, Csikós Szilvia