Örömteli versenyeredmény

2018. április 14-én rendezték meg Kecskeméten a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének megyei fordulóját. A versenyen azok vehettek részt, akik a korábbi esperes kerületi versenyen első helyezést értek el. Három korcsoportban mérhették össze tudásukat a gyerekek, egyéni vagy csapat versenyzőként.

Az előselejtezőket az egyházmegye 10 esperes kerületében külön-külön rendezik meg. Részvevők számát tekintve 700-800 hittanos diák mérte össze a tudását idén, s ebből a létszámból került ki az a nagyjából 100 tanuló, akik a verseny döntőjében vehettek részt.

A program a regisztráció után szentmisével kezdődött, melyet Dr. Finta József általános helynök atya celebrált. A versenynek a Piarista Iskola Czollner téri tagintézménye biztosította a helyszínt. A gyerekek papír alapú tesztek kitöltésével mérték össze elsajátított tudásukat. Az első három helyezett versenyzői meglepő módon a 40 pontos maximális pontszámból mindannyian 32 pontot értek el, szoros volt a küzdelem. A felkészültség mellett az döntötte el részünkre a megmérettetés kimenetelét, hogy csapatunk 10 perccel a második helyezett előtt adta le átgondoltan kitöltött feladatlapját.

A kiskunmajsai esperes kerületet a Szent Gellért Általános Iskola három tanulója képviselte az 5-6. évfolyamos korosztályban, csoportos versenyzőként. A liturgikus évhez igazodva Márk evangéliumának alapos ismerete volt a követelmény. Balog Viktor (6. a), Csontos Szabolcs (6. a), Molnár Attila (5. a) osztályos tanulók csapata az 5-6. évfolyamos korcsoportban a megyei hittanversenyen első helyezést értek el.

Horváth Hedvig
Hittanár-nevelőtanár
Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda