Majsai kitüntetett nevelő az idei Kunszt József díj átadáson…

2017. május 15-én – az intézmény felterjesztése alapján – kimagasló pedagógiai tevékenységéért Dr Bábel Balázs érsek úr Kunszt József díjjal tüntette ki a kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusát, Paál Zsolt tanár urat.

Paál Zsolt tanár úr drámapedagógiai és tehetséggondozó tevékenységét, publikációit sokan ismerik és elismerik városunkban. Kollégánk több diplomával, jelentős irodalmi, filozófiai, zenei és kultúrtörténeti ismeretekkel rendelkezik. Kimagasló érdemei vannak a nemzeti hagyományok őrzése érdekében írt és rendezett városi szintű ünnepségek szervezésében, a színjátszás terén, és a tanulók vers és prózamondó versenyekre való felkészítésében. Az általa felkészített tanulók életkorukat meghazudtoló érettséggel tolmácsolt előadását számtalan körzeti, megyei, regionális, sőt országos versenyen jutalmazták dobogós helyezésekkel. Példás tehetséggondozásáért és az intézmény kulturális programjainak, ünnepségeinek szervezésében nyújtott tevékenységért már 2001-ben Szent Gellért díjban részesült. Munkásságát és tudását kollégái, tanulói és volt növendékei egyaránt nagyra becsülik.

A rangos kitüntetés átadására Kalocsán az Astriceum Érseki Múzeumban került sor. Az ünnepséget Dr Bábel Balázs érsek úr nyitotta meg, az ünnepi beszédet Kránitz Mihály,  a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának dékánja mondta. A díjátadást követően növendékeink lelket melengető ünnepi műsorral tisztelegtek érsek úr és a kitüntetettek előtt, és örvendeztették meg a jelenlévő vendégeket.

A díjátadó ünnepségről készült képes beszámolót a Magyar Kurír 2017. május 15-én közzétett hírei között tekinthetik meg.

Az elismeréshez gratulálunk, és a Tanár úr további munkájához jó egészséget kívánunk.

Magyar Kurírban szereplő cikk: http://www.magyarkurir.hu/hirek/atadtak-az-oktato-nevelo-munkat-elismero-kunszt-jozsef-dijat-kalocsan

                                                                              Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda közössége