Lezajlott a Majsai espereskerületi hittanverseny

A hagyományokhoz híven a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola idén is képviselte magát 15 tanulóval a Majsai espereskerületi szellemi hittanversenyen. A versenyen való részvételt szorgalmas Szentírás olvasás és tanulás előzte meg. Az verseny témáját az 5-6. osztályos korcsoportban az aktuális liturgikus évhez igazodva Márk evangéliuma adta. 7-8. évfolyamon a Katolikus Egyház Katekézisében foglalt, az Oltáriszentségre vonatkozó pontok ismerete egészítette ki a versenykiírás elvárásait.

A megmérettetésnek idén is a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium adott otthont. A gyerekek korszerű módon, elektronikus tesztek kitöltésével mérték össze elsajátított ismereteiket. A verseny, számunkra nem csak egy tudáspróbát, hanem egy tartalmas közösségépítő élményt is jelentett.

Örömünk azzal lett még teljesebb, hogy 6.a osztályos versenyzőink : Balog Viktor, Csontos Szabolcs, Kollár Péter első helyezést, 6.b osztályos tanulóink: Béres Anna Karolina, Horváth Gerda, Veres-Balog Zsófia Anna harmadik helyezést értek el a korcsoportban versenyző 18 csapat közül. Az első helyezést elérő versenyzőink április 14-én képviselik a kerületet Kecskeméten, az Egyházmegyei Hittanversenyen.

 

                                                                                              Horváth Hedvig

Hittanár-nevelőtanár

Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda