Kis csillagok – új csillagok a matematika égboltján

2019. február 19-én körzeti matematika versenyen vettek részt diákjaink. Az alsó tagozatosok – 3-4. évfolyam – az Arany János Általános Iskolába voltak hivatalosak erre a rendezvényre, míg a felső tagozatosok Jászszentlászlóra utaztak ki. Mindkét helyszínen kiemelkedően teljesítettek tanulóink.

  1. évfolyamon: I. helyezés Terbe Natasa 3.b

                            III. helyezés Szabó Benedek 3.a

  1. évfolyamon: II. helyezés Pimbor Dániel 4.a

                              III. helyezés Sipos Regő 4.b

  1. évfolyamon: III. helyezés Papdi Gergő 5.a
  2. évfolyamon: I. helyezés Pimbor Kristóf 6.a
  3. évfolyamon: II. helyezés Deli Brenda 7.b

                              III. helyezés Elek Szilvia 7.a

  1. évfolyamon: III. helyezés Balog Flóra 8.a

Külön köszönetet mondunk tanáraiknak, Dobóné Czinkóczi Erzsébet tanító néninek (3-4. évfolyam), Sebők Piroska tanító néninek (4-5-6. évfolyam) és Klúcsó Sándorné tanárnőnek (7-8. évfolyam) lelkiismeretes felkészítő munkájukért!

Gratulálunk Mindannyiuknak!

A verseny másnapján újabb örömteli hírekkel gazdagodhattunk. Az idei tanévben 30. alkalommal rendezték meg az országos hírű Zrínyi Ilona Matematikaversenyt közel 60000 diák részvételével. Ezen a versenyen az eredményes feladatmegoldás érdekében a versenyzőknek nagy szüksége van a pontos szövegértésen túl a gyors helyzetfelismerésre és a logikus gondolkodásra is. Iskolánk diákjai közül tizenöten vállalkoztak erre a megmérettetésre.

A Bács-Kiskun megyében induló, évfolyamonként 300-400 versenyző közül az első húsz helyezettet hívták meg az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségre Kecskemétre, ahol oklevél és könyvjutalomban részesítették őket. 4 diákunk is meghívást kapott erre a rangos eseményre.

3. évfolyamon Szabó Benedek a 7. és Katona Karina a 12. helyezést érte el.

4. évfolyamon Pimbor Dániel a 16. helyen végzett.

6. évfolyamon Molnár Attila a 10. helyet szerezte meg. Mivel tanulóink közül az ő pontszáma volt a legmagasabb, így ő lett iskolánk legeredményesebb diákja.
Ezúton is szívből gratulálunk Nekik és szüleiknek, valamint felkészítő tanáraiknak!

További sikereket kívánunk!

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola Közössége