Czene Attila olimpiai bajnok úszó iskolánkban!

2019. szeptember 16-án különleges vendég járt intézményünkben. Czene Attila olimpiai bajnok úszó látogatott el hozzánk, aki az 1996. évi, atlantai nyári olimpián 200 m vegyesúszásban szerzett olimpiai bajnoki címet. Négy évvel korábban, a barcelonai olimpián pedig ugyanebben a versenyszámban 3. helyezést ért el.

A felső tagozatos diákjaink részvételével megrendezett találkozón Attila örömmel mesélt gyermekkoráról, életútjáról, a kemény edzések és versenyek tapasztalatairól, örömeiről és nehézségeiről. Hiteles és hasznos útravalót adott diákjainknak az általuk kitűzött célok, valamint az azok eléréséhez kapcsolódó küzdelmek, erőfeszítések fontosságáról. Felhívta a figyelmünket arra, hogy minél nehezebb út vezet céljaink eléréséhez, annál nagyobb értéke lesz az elért szép eredményeknek.

Attila elhozta magával az olimpiai arany- és bronzérmét is, amelyet tanulóink nagy érdeklődéssel tekintettek meg és adták körbe kézből kézbe. A találkozó végén Attila mindenki számára türelmesen osztogatta az aláírásokat és közös fotózásokra is sor kerülhetett.

Mindannyiunk számára különleges élményt jelentett az olimpiai bajnokkal való találkozás.