Bolyai – “utódok” avagy Kis emberek – nagy matematikusok

  1.   október 13-án 6. évfolyamos csapatunk részt vett az idei tanév első, nagy matematika versenyén.

A Bolyai Matematika Csapatversenyt először 2004-ben rendezték meg Észak-Budán. A következő években országos méretűvé nőtte ki magát ez a rangos esemény. 2010-től a határon túlról is szervezetten vesznek részt rajta a diákok. 2017-ben már több mint 46000 résztvevője volt a rendezvénynek. A versenyzők nevezés útján jelezhetik részvételi szándékukat a megmérettetésen. A 4 fős csapatok közösen, összedolgozva, együtt gondolkodva oldanak meg matematikai problémákat.

A mi kvartettünk egymást jól ismerő, összeszokott, vidám versenyzőkből áll, akiknek tehetségét Piroska néni már negyedik éve gondozza, elménket csiszol-ja, tudásunkat gyarapítja. A „Fantasztikus négyes” nevet választó csapatunkat Czifrik Laura, Molnár Attila, Pimbor Kristóf és Szabó István csapattagok al-kották. Bács-Kiskun megyében a 6. évfolyamon induló 70 csapat közül az előkelő 11. helyezést értük el, megelőzve számos híres, ismert, nagy múltú  intézmény versenyzőit  is, melyre igen büszkék vagyunk.

A 6. évfolyam összesített eredményeit is megnéztük, és örömmel láttuk, hogy Bács-Kiskun megye a hat legerősebb megye/körzet egyike volt a harmincöt közül. Ez azt jelenti, hogy az általunk elért 117 pont Bihar megyében az első, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyékben a második, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Kovászna megyékben a harmadik helyezést jelentette volna. A többi 24 megye/körzetben szintén az első tíz helyezés valamelyikét értük volna el. Azonban ez nem csüggeszt bennünket, mert büszkén képviseltük iskolánkat, a kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvodát.

Köszönjük Sebők Piroska tanító néni éveken át tartó, és kitartó felkészítő munkáját!

A Fantasztikus négyes csapat tagjai

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda közössége nevében nagy szeretettel gratulálok, és további sikereket kívánok a csapat tagjainak és felkészítő tanáruknak!

Tóthné Kovács Zsuzsanna

intézményvezető