A 4.B osztály megyei szintű sikere

2019. október 4-én délután tartották a „Kiskertem” program eredményhirdetését a kiskunmajsai Tájházban.

Tavaly augusztustól egy éven át heti szinten gondozták a majsai Tájházban kialakított konyhakertjeiket iskolánk jelenlegi 4.B osztályos tanulói Konczné Bartal Éva tanító néni vezetésével. A kisdiákok három csoportban dolgoztak, építették, gondozták kiskertjeiket. A gyerekek rendkívül lelkesek voltak. Ősszel megtörtént a talajelőkészítés úgymint trágyázás, fordítás, és néhány növény elvetése. Tavasszal folytatódtak a munkák: palántázás, gyógynövények, virágok ültetése, locsolás, kapálás.

A kerti munka mellett az osztályban szerveztek pályaorientációs napot – szintén a kertészkedés köré –, télen madáretetőt, terményképeket készítettek, illetve előadást hallgattak a méhekről és a gyógynövényekről.

A helyi önkormányzatnak hálásak vagyunk: a polgármester úrnak, hogy a Dottót többször is térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátotta, valamint a program mentorának, aki a helyszínen segítette a konkrét munkavégzést.í

Kiskertem projekt a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében, pályázati támogatással valósult meg. Az első díjat, a 100 ezer forintos – a kecskeméti Malomban beváltható, játékok, kézműves kellékek vásárlására kapott – utalványt dr. Temesvári Péter megyei jegyző adta át a diákoknak egy szép kis ünnepség keretében. Ezen az osztály kis műsorral és ajándékkal is kedveskedett a vendégeknek, majd szerény vendéglátásban volt része mindenkinek.

Az ünnepségen részt vett még Ábrahám-Fúrús András polgármester, Tóthné Kovács Zsuzsanna intézményvezetőnk és a művelődési ház érdekelt dolgozói.

Mint elhangzott: a diákok folytatni szeretnék a kertészkedést, amire továbbra is lesz lehetőségük a Tájházban.

Konczné Bartal Éva